cumsavinzionline.blogspot.ro Web analytics

luni, 7 martie 2016

#02 Ce afacere sa incep in online? Idei bune de afaceri pentru mediul online

# Ce idee de afacere merge pe internet?
# Cum sa castig bani in online?
# Cu ce sa incep pe internet?     Aceste intrebari ruleaza adesea in mintea celor care vor sa porneasca o afacere in mediul virtual
Daca va place onlineul asa cum imi place si mie puteti sa incepeti cateva afaceri profitabile in acest mediu care de fapt face parte din viata noastra de cativa ani incoace.

     Ca sa incepeti o asemenea afacere trebuie sa va documentati serios pe aceasta tema, iar mai intai de toate sa va placa si sa alocati o parte din timpul dumneavoastra . Resurse sunt multe : o parte gratuite, cealalta parte platite. Afacerile pe net in Romania sunt dupa parerea mea la inceput de drum si sansele sunt mari pentru orcine stie clar ceea ce are de facut si persevereaza. Rezultatele nu sunt imediate asa ca rabdarea este si ea o caracteristica necesara pe care trebuie sa o aveti in vedere.

     Cateva idei de afaceri care prind bine pe internet in momentul  de fata si care pot reprezenta o alternativa de venituri pentru dumneavoastra ar fi urmatoarele:

1. Deschiderea unui magazin online in care sa comercializati diverse tipuri de produse: cele mai cautate sunt in momentul de fata produsele de tip fashion, produse it sau electronice, produse cosmetice, produse hand made, cartile. Treaba nu este atat de simpla pe cat pare dar nici foarte complicata, magazinul online implica infiintarea unei societati sau unui PFA, ceea ce consideri tu ca este mai potrivit pentru tine, construirea unui site, gasirea furnizorilor si firmelor de curierat pentru colaborare.

2. Marketingul afiliat. Ce este marketingul  afiliat? O scurta descriere a acestuia ar fi urmatoarea ; Marketingul afiliat este obtinerea de venituri din comisioane obtinute in urma vanzarilor de produse ale unor siteuri cu care ai incheiat contract de afiliere. Treaba nu este foarte complicata, ideea este ca trebuie sa ti faci un blog sau daca detii unul este si mai bine. Cu cat blogul are mai multi cititori cu atat ai mai multe sanse sa-ti creasca veniturile. In Romania marketingul afiliat se realizeaza prin intermediul a doua compania: Profitshare si Event2parale. Vom vorbi mai mult in articolele viitoare despre acest tip de marketing si voi incerca sa ofer instrumente utile celor care sunt interesati.


3. Freelancingul sau desfasurarea de activitati independente. In freelancing esti propriul tau sef si veniturile sunt in functie de performante si competente proprii adica de cata munca depui si cat de bine te pricepi. Din pacate in mediul online din Romania site uri de freelancing nu prea exista sau daca exista sunt putine si slab dezvoltate.  Freelancing in online pentru Romania se refera in special la web design, SEO, copywrinting, social media marketing, bussines consultant. Platforme de freelancing care va pot ajuta ar fi freelancer.com, elance.com, freelancers.net.


   Iata cate idei de afaceri prezentate pe scurt in acest articol care pot sa va fie de folos si care le voi detalia mai pe larg si in alte articole daca imi urmariti blogul.

     In speranta ca v-am putut fii de folos.
     Daca stiti cumva alte idei sau resurse si ati putea ajuta cu vreo idee sau resura pe cititorii blogului va rugam sa lasati un coment mai jos.
      Va multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu