cumsavinzionline.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 9 martie 2016

#4 Cum crești traficul pe site cu ajutorul social media

      Social media in vanzarile online
 - Cum crestem traficul pe site cu ajutorul social media?


     
     Retele de socializare au devenit la ora actuala a doua realitate a noastra - un lucru pozitiv mai ales petru cei care au afaceri in mediul online. Conform studiilor de piata realizate de profesionistii in domeniu exista in momentul de fata 1,79 miliarde de utililizatori ai acestor retele  din care 1,55 miliarde folosesc Facebook -  68% din acestea utilizeaza Facebook de pe telefoanele mobile.

     Nici profiturile retelei de socializare Twitter nu sunt de neglijat - realizeaza venituri de 2,20 miliarde de dolari la nivel global. Avand 305 milioane de useri activi lunar, cel mai urmarit cont este cel a lui Katy Perry acesta jungand la 80 milioane de Followers (urmaritori).

     Cu asemenea statistici agentiile de publicitate sau departamentele de vanzari ale firmelor isi indreapta serios atentia catre asa zisul "social media marketing", acesta aducand rezultate demne de luat in seama pentru orice tip de afacere de la micile startupuri pana la marile corporatii.

     In Romania Facebook este cea mai utilizata retea de socializare 8 400 000 de utilizatori Facebook din care 1 900 000 de utilizatori numai in Bucuresti, 300 000 in Timisoara si 240 000 in Cluj-Napoca. La finalul clasamentului aflanduse Gherla, Husi si Targu Secuiesc cu aproximativ 11 000 de utilizatori. Clasamentul general in Romania o plaseaza pe Inna pe primul loc, aceasta avand peste 12 000 000 de fani ai contului , Akcent cu aproximativ 3 650 000  si Alexandra Stan 3 466 000 de fani. Magazinele online Fashion days 1 627 000, Emag cu
882 000, BFashion 661 000. (sursa date: www.facebrands.ro)

     Cum aducem trafic pe site cu ajutorul celor mai utilizate retelede socializare in Romania? 

 1. Facebook. Dupa cum ziceam mai sus Facebook este cea mai utilizata retea de socializare din Romania si lipsa unui cont de Facebook pentru afacerea voastra ar fi un mare minus. Facebook reuseste sa aduca valoare plus continut si datorita facebook reusim sa creeam legaturi intre noi si diverse comunitati. Sa ajungi la o apropiere atat de intima cu ajutorul unei retele de socializare e un lucru la care eu una nici nu visam vreodata. 

    Sunt foarte multe de discutat pe tema facebook si aici o sa rezum doar cateva idei utile in ceea ce priveste marketingul. Poti sa ti promovezi propriile produse sau servicii cu ajutorul Facebook accesand Facebook Ads - poti promova pagina ta in functie de buget incepand de la 4 lei/zi pana la cat esti dispus sa platesti - Iti poti face reclama o zi sau cateva luni. Poti crea evenimente sau grupuri unde iti poti adauga prietenii sau poti insera linkuri catre diverse web siteuri pe care le detii sau bloguri.

     2.You tube Channel. Cu ajutorul unui cont Google G+ poti vizualiza diverse videclipuri sau te poti inscrie la anumite canale pe care le consideri interesante. Deasemenea dupa o inregistrare la You Tube iti poti face propriul canal unde poti vorbi despre tine sau despre produsele si serviciile tale - un canal personal sau de tip bussines.

      Majoritatea brandurilor renumite au un canal de You tube. Faptul ca asociezi afacerii tale genul asta de publicitate va conduce la o mai buna plasare in motorul de cautare Google (Google detine You Tube) si te va ajuta sa oferi viitorilor clienti mai multe informatii despre ceea ce faci tu sau despre cat de frumoase si utile sunt produsele tale.

     3.Instagram. cu ajutorul contului Instagram distribui fotografii minunate celor care te urmaresc - Instagram te ajuta sa photoshopezi un pic fotografiile, deci asta e un lucru foarte bun sau poti posta direct pe de pe contul de Instagram pe conturile de Facebook, Twitter, Tumblr sau Flickr.

        4. Twitter. Cu Twitter poti urmari diverse conturi din domeniile tale de interes - te vor urmari si ei pe tine in general - asta nu se va intampla de fiecare data. Sunt conturi pe care le urmaresi si ele nu te vor mai urmari inapoi. Deasemenea poti crea Twitturi unde sa plasezi linkuri catre siteul sau blogul tau - trimiti trafic direct pe site -minunat nu-i asa?

       Am vorbit doar pe scurt despre principalele retele de socializare. In postarile viitoare vom vorbi despre fiecare in parte si despre cele care nu au fost mentionate aici. Ce beneficii pot aduce si care s-ar potrivi mai bine fiecarui tip de afacere.

       Daca aveti pareri lasati un coment mai jos si nu uitati sa promovati afacerea cu ajutorul social media. 

    
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu