cumsavinzionline.blogspot.ro Web analytics

marți, 8 martie 2016

#03 Cat ma costa sa-mi fac o afacere pe net - care sunt pasii care trebuie urmati si de ce resurse am nevoie?

   
Cat costa o afacere pe net ?

Ce trebuie sa fac ca sa-mi deschid o afacere pe net?

    




      Afacerile pe net incep sa prinda contur in ultima vreme pe piata din Romania si asta este un lucru excelent. 
   
  Conform cifrelor principalilor jucatori din comertul electronic romanesc si GPEC valoarea totala a retailului a ajuns in 2015 la 1,4 miliarde de euro fata de 1,1 miliarde cat era in 2014. Aceasta reprezinta o crestere de aproape 30% ceea ce nu e deloc rau.


     Din aproape 20 de milioane de locuitori ai Romaniei 11 milioane utilizeaza internetul, iar aproape 70 % din acestia au facut cumparaturi utilizand mediul online. 



     Statisticile arata bine si daca nici acum nu te-am convins, poate un mic ajutor in ceea ce priveste etapele si costurile te-ar motiva in aceasta directie.



      Deschiderea unui magazin online necesita niste etape esentiale care trebuie parcurse la fel ca si la o afacere din mediul fizic - exceptand realizarea siteului. Acesti pasi sunt doar un contur al unui intreg proces.



 1. Alegerea unui domeniu de activitate. Domeniul ales trebuie sa fie un domeniu care sa-ti placa si la care sa te pricepi cat de cat - exista o gramada de informatie pe internet care te poate ajuta sa evoluezi, iar daca stii si limba engleza asta va fi un mare plus. Cerecetarea pietei, a concurentei si gasirea unor eventuali furnizori si chiar a firmelor de curierat cu care vei colabora in ceea ce priveste activitatea ta e deasemenea importanta pana a lua o decizie definitiva. 



2. Deschiderea unei firme, a unui SRL sau chiar a unui SRL-D de preferat. Iti poti deschide deasemenea un PFA sau o Intreprindere Individuala in functie de nevoi si de ce consideri tu ca ti se potriveste mai bine. Daca nu esti sigur te poti sfatui cu un jurist sau contabil. Cost estimat: 300 - 1200 lei. Linkuri utile:







3. Dupa ce ti-ai ales domeniul de activitate si ai rezolvat cu partea juridica urmeaza binenteles construirea propriu-zisa a siteului. Aici sunt foarte multe de discutat. Poti apela la un programator/web-designer sau la o agentie specializata - costurile sunt foarte mari la aceste agentii iar daca vorbim de un start up care este la inceput de drum e aproape nejustificat sa apelezi la ele. Un web-designer ofera servicii personalizate si mult mai ieftine decat o agentie.

Asta vei decide in functie de banii disponibili si de dimensiunea afacerii tale.
Cost estimat: 1300 - 3000 lei.
Linkuri utile:
Verificare nume domeniu:   http://www.inregistrare-domenii.ro/
Gazduire domeniu:  http://www.hostgator.com/

4. Ultima si nu ceea din urma care este la fel de importanta ca si celelalte este legata de promovarea siteului. Nici o afacere nu se poate dezvolta fara promovare, iar in mediul online daca nu te promovezi esti aproape inexistent. Promovarea este de doua feluri: 


 - publicitate platita: cu ajutorul Google - Google AdWords de exemplu sau prin intermediul retelelor de socializare: Facebook cu Facebook Ad, AdsTwitter

- cresterea vanzarilor magazinului online in mod organic  adaugand valoare siteului tau. Daca nu te pricepi poti apela la un specialist SEO, social media expert sau a unui blogger cu renume - asta ar insemna costuri suplimentare deci ar intra in prima categorie . Cost estimat: minim 200 lei  pana la cat esti dispus sa platesti.


Cost total estimat: 1600 - 4200 lei plus publicitate minim 200 lei.



Sper ca am reusit sa va captez atentie si sper ca articolul va fost de folos.


Daca aveti ceva de spus va astept cu mare drag sa lasati un coment in casuta de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu