cumsavinzionline.blogspot.ro Web analytics

marți, 5 aprilie 2016

#8 Cum îți promovezi afacerea cu Facebook - 5 metode eficiente de promovare

  Cum sa-ti promovezi afacerea cu Facebook -   5 metode eficiente de promovarea a afacerii tale cu Facebook

 Facebook este cea mai utilizata retea de socializare in Romania si promovarea propriei afaceri cu ajutorul facebook devine cruciala pentru proprietarii de business dar si pentru oamenii din marketing sau agentii.

Cele mai bune metode de promovare cu ajutorul Facebook:

1. Crearea unei pagini facebook atasata profilui personal. Pasii pe care trebuie sa-i urmati sunt La profil veti gasi: Creare pagina -  Alegere nume pagina, Selecteaza o categorie si Subcategorie ( vi se cere sa completati Adresa, Oras, Cod postal, telefon la paginile create pentru afacerile locale). Apasati butonul Inainte si  veti fi rugat sa introduceti un site web atasat afacerii tale sau poti apasa butonul Sari pentru a trece la pasul urmator. Vei fi intrebat daca doresti o adresa facebook pentru afacerea ta sau poti sa apesi din nou butonul Sari pentru a finaliza crearea paginii. Pagina este gata. Primii pasi dupa crearea paginii sunt incarcarea de fotografii la profil si la coperta - nu uitati fotografii clare si cat mai reprezentative pentru afacerea dumneavoastra. Creati un Apel la actiune care poate fi: Suna acum, Contacteaza-ne, Trimite un e-mail, Trimite  un mesaj etc pentru ca posibilii clienti pot lua legatura cu dumneavoastra.

 2. Postarea zilnica sau chiar de mai multe ori pe zi care sa includa informatii sau noutati referitoare la afacerea dumneavoastra. Cu cat posati mai des cu atat veti avea mai multa vizibilitate. Postarile trebuie sa fie de calitate si daca exista posibilitatea sa aiba un asa-zis Call to action nu ezitati sa-l includeti in postare.Ca un mic sfat - puteti testa deasemenea orele la care publicati continut pe facebook - vi le puteti nota intr-un carnetel si vedeti care dintre acestea au mai mult impact catre cititorii dumneavoastra.

3. Includerea in postarile din cronologia Facebook a imaginilor sau videoclipurilor . S-a dovedit ca postarile de pe Facebook care inclund fotografii pot genera de doua ori mai multe angajamente decat postarile normale. Deci nu uitati sa postati cele mai frumoase imagini - fotografii, harti, grafice etc pentru a crea un cat mai frumos visual marketing ce va atrage cati mai multi posibili clienti.

4. Promovati-va pagina de Facebook respectiv postarile in diverse grupuri de interes asociate profilului dumneavoastra de afaceri pentru a va face cunoscuti la cati mai multi utilizatori. Pentru aceasta va trebui sa va inscrieti in diverse grupuri deja create sau sa creati dumneavoastra un grup specific activitatii  unde puteti sa va faceti reclama la produsele si serviciile pe care le comercializati.

5. Faceti promovare platita daca sunteti la inceput de drum atat pentru postari noi cat si pentru pagina dumneavoastra, iar daca aveti un site web atasat cu ajutorul Facebook va puteti promova direct pagina web pe care o detineti. Promovarea pe facebook incepe de la 2 lei/zi pentru postari si 8 lei/zi pentru pagina propriu zisa. Stabiliti bugete in functie de posibilitati si selectati doar anumite categorii de persoane potrivite intereselor afacerii.

Deocamdata atat. Voi reveni cu noutati in postarile viitoare. Aici practic am schitat doar esentialul si sper sa va ajute cat de cat sa va faceti cunoscuta afacerea. 

Daca aveti sugestii pe care doriti sa le faceti cunoscute pentru cititorii blogului va invit sa le publicati mai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu